Al jouw vragen over macadamia noten beantwoord

Wij hebben de meest gestelde vragen over macadamia noten voor je op een rijtje gezet én beantwoord.

Waar komen macadamia noten vandaan?

Macadamia noten vinden hun oorsprong in Australië. Macadamia’s worden ook wel Queensland nuts genoemd en zijn vernoemd naar de Schotse chemicus en medicus John Macadam. De macadamia noot werd in de 19e eeuw ontdekt door de westerlingen en is toen over de hele wereld verscheept. Vandaag de dag wordt de noot verbouwd op plantages in onder andere Hawaï, Zuid-Afrika, Malawi, Kenia, Guatemala en Puerto Rico. Australië is nog steeds de grootste exporteur van de macadamianoot.

Hoe smaken macadamia’s?

Macadamia’s hebben een volle, romige, lichtzoete smaak en een lichtstevige bite, waardoor ze uitstekend als snack geconsumeerd kunnen worden.

Zijn macadamia’s gezond?

Jazeker! Macadamia noten bevatten veel energie en hebben de meeste onverzadigde vetzuren van alle notensoorten. Daarnaast zitten ze boordevol allerlei mineralen en vitamines die essentieel zijn in het goed functioneren van lichaam en geest en bevatten ze het enigszins zeldzame omega-7 vet, dat maar in heel weinig voedingsmiddelen voorkomt. 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van macadamia noten?

Door regelmatig macadamia noten te consumeren kun je allerlei gezondheidsvoordelen ervaren. Elke dag een handje macadamianoten eten kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw botten sterk en gezond blijven. Daarnaast bevatten macadamia noten diverse mineralen die betrokken zijn bij de bescherming van lichaamscellen en bijdragen aan de stofwisseling van koolhydraten, cholesterol en aminozuren. De onverzadigde vetten in macadamia’s herstellen bovendien de balans tussen het LDL-cholesterol en het HDL-cholesterol, waardoor de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk lager wordt. Als laatste bevatten macadamia noten stoffen die oxidatieve stress verlagen. Oxidatieve stress speelt een grote rol in het verouderingsproces en door deze stress te verlagen kan het verouderingsproces van het lichaam vertraagd worden.  

Welke gerechten kun je maken met macadamia noten?

Macadamia noten zijn heerlijk als snack, maar bieden ook een scala aan mogelijkheden in de keuken. Zo smaken ze heerlijk in allerlei zoete gerechten, bakgerechten en desserts, maar vormen ze ook een verrijking voor kip-, vlees- en visgerechten kunnen ze verwerkt worden door allerlei salades en pasta’s. Als laatste zijn macadamia’s een uitstekend ingrediënt voor allerlei heerlijke dips en is het mogelijk om ze te kruiden en te roosteren, waardoor je in een handomdraai een heerlijk borrelhapje creëert.

Waar koop je macadamia’s van hoge kwaliteit?

Voor macadamia noten van hoge kwaliteit hoef je vandaag de dag niet langer naar de notenkraam op de markt of de notenspeciaalzaak bij jou in de buurt, je kunt ook heerlijke, dagverse macadamia noten bestellen bij een online notenspecialist. Jouw online notenspecialist is 24/7 bereikbaar voor bestellingen, waardoor jij jouw macadamia’s kunt kopen op een moment dat jou het beste uitkomt. Met een paar klikken stel je jouw bestelling samen en na het afronden van de betaling worden jouw macadamia’s zo snel mogelijk bij jou thuis bezorgd.