Bar kopen voor thuis

U wilt een bar kopen voor thuis. Dat betekent wellicht dat u in uw hoofd al helemaal voor u ziet hoe de perfecte bar eruit hoort te zien. In dit artikel neem ik u graag mee bij wat er allemaal komt kijken bij een bar kopen voor thuis.

Meten is weten

We kunnen het niet te vaak en hard genoeg zeggen. Meten is weten klinkt als een zeurderige uitspraak, maar bij een kostbaar project als het aanschaffen of het laten maken van een bar kunnen niet opgemeten of fout opgemeten ruimtes en onderdelen voor veel kopzorgen zorgen. Daarom bij deze het dringende advies: meet alles goed op alvorens u overgaat tot koop of fabricage van een bar. Houd bij de afmetingen van uw droombar rekening met het feit dat de bar niet alleen moet passen op de locatie van uw wensen, maar ook dat de locatie groot genoeg is zodat u om de bar heen kunt lopen. Houd er rekening mee dat u achter de bar voldoende ruimte heeft om werkzaamheden als drankjes maken en inschenken heeft. Wanneer u met de rug tegen de muur staat is dit uiteraard alles behalve comfortabel. Hetzelfde geldt voor de voorkant van de bar. Hier staan of wellicht zelfs zitten uw gasten, op barkrukken of barstoelen en hebben zij de ruimte nodig om van de stoel af te kunnen gaan of te kunnen schuiven met het meubilair.

Alles opgemeten, wat nu?

U weet er zeker van dat uw  afmetingen kloppen, dat er aan alle kkanten ruimte is voor u en uw gasten. Dan wordt het tijd om u te gaan orienteren de honderden verschillende mogelijkheden als het aan komt op een bar kopen voor thuis. Denk aan eindelijk verschillende stijlen en details. Maar denk ook aan het materiaal: welk soort hout zou u willen gebruiken voor uw bar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *