Cocktail set

Lekkere cocktails willen maken en helaas geen cocktail set bij de hand. Buiten de recepten van cocktails, is een cocktail set belangrijk bij cocktails maken. Zonder een cocktail set kan je niet de cocktails maken volgens het receptenboek. In dit boek staat steeds vermeld welke hoeveelheid van alcohol nodig is, of de cocktail geshaked of gestirred moet worden, of je citroen of munt dient te stampen en of je de cocktail moet zeven voor het opdienen.

Inhoud van een basic cocktail set

Een basic cocktail set is al een begin om veel lekkere en vooral bekende cocktails te maken.

De shaker: Iedereen kent de bekende film van Tom Cruise “Cocktail” waar Tom een echte barman speelt en voortdurend lekkere cocktails zit te shaken.

Een kleine maatbeker: de maatbeker dient om de juiste hoeveelheden per cocktail af te meten. Het moet juist zijn anders is de cocktail niet gemaakt volgens het recept

Een stamper: De stamper wordt gebruikt om fruit fijner te stampen. Door het fruit te stampen komen er meer aroma’s vrij die zich vermengen in een heerlijke cocktail.

De stirrer: Om het maar met een quote van uit de James Bond films te zeggen: Martine stirred not shaken. De stirrer of zoals bij ons de lepel wordt gebruikt om cocktails te roeren. Soms hoeft een cocktail niet gemixt te worden maar enkel geroerd.

De zeef: De zeef wordt gebruikt om de cocktail te zeven voor het serveren. Dit om te vermijden dat pitjes en dergelijke blijven zitten in de cocktail zelf.

Cocktail set voor gevorderden

Nog meer tools om lekkere cocktails te maken zoals verschillende zeven, een paar schenktuiten en verschillende maatbekers.

Geef een reactie