aroma-club-logo

Goede koffie in de horeca

Koffie in de horeca is erg belangrijk. Je moet het apparaat dan ook zorgvuldig uitzoeken. Het is erg belangrijk om een apparaat te hebben die veel en snel koffies kan zetten achter elkaar. Je wilt niet geconfronteerd worden met dat het apparaat problemen heeft. Vaak wordt er in de horeca gekozen voor een volautomaat of een piston koffiemachine. De klanten verwachten goede kwaliteit koffie voor wat ze betalen, daarom moet je zorgen dat je ook goede kwaliteit koffie hebt. De koffie van Aroma Club wordt volgens de slow-roast methode gebrand zodat je de beste smaak koffiebonen hebt

Waar moet je rekening mee houden

Bij de koffie in de horeca heb je 2 koffiemolens. Dit houd in dat de cappuccino en espresso worden gemaakt op basis van een andere koffieboon. Deze boon is donkerder. De boon voor de gewone koffie is lichter gebrand en daardoor ideaal voor het zetten van langer doorgelopen koffie’s. een goede koffie is volledig in evenwicht waardoor de klant makkelijk een 2de ronde koffie besteld. Het eerste bakje smaakt naar meer.

Ook kun je werken met verse melk of melkpoeder. Met melkpoeder heb je veel minder dagelijkse onderhoud. Ook moet je rekening houden of het personeel goed overweg kan met het koffiezetapparaat.  Een horeca koffiemachine met filterdragers goed bedienen vereist dan ook in de praktijk echt wel een zekere mate aan koffie kennis. Ook de presentatie van de koffie is in de horeca van groot belang. Dit gaat van servies tot aan het koekje. Echte horeca koffie dient op de perfecte wijze te worden gepresenteerd.