Hét broodje hamburger

Voor veel mensen is het een van de lekkerste dingen die er is, een lekkere, sappige hamburger. Er is niks mis met het af en toe heerlijk mogen genieten van zo’n lekkere hap, maar vaak smaken ze buiten de deur toch net lekkerder dan wanneer je zelf een poging doet. Misschien ligt het aan het vlees, misschien heeft het te maken met de bereidingswijze. Wat het ook is, met deze tips is dat misschien verleden tijd en zet jij de volgende keer een net zo lekkere, of misschien wel lekkerdere, burger op tafel.

Wat heb je nodig

Om te beginnen heb je natuurlijk lekker vlees nodig, dit is namelijk toch de basis van je hamburger. Je kunt gaan voor simpele kant en klare burgers die je in de supermarkt kunt kopen. Deze hoef je alleen maar even te bakken of te frituren en hij kan het broodje op. Maar, voor de echte lekkere burgers, wordt goed vlees gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan vlees van de slager en aan een black angus burger. Dit is een malse en sappige burger, bekend uit Amerika. Deze burger kun je heerlijk klaarmaken op de barbecue, maar kan ook prima in de pan. Bij Butchery zijn ze voorzien van een groot aanbod aan black angus burgers en ook nog eens met vele smaken. 

Je eigen creatie

Er zijn natuurlijk standaard dingen waar je aan denkt als je nagaat wat er komt kijken bij een broodje hamburger. Je hebt de hamburger, check, maar verder komen er natuurlijk ook nog dingen kijken. Waar je aan denkt is natuurlijk het broodje en de rest van het beleg. Sla, uitjes, tomaat, een sausje. Dit kan gezien worden als standaard dingen, maar je kunt er helemaal je eigen creatie van maken. Je kunt ding weglaten of juist dingen toevoegen. Dat is het leuke eraan. Je bent niet verplicht verbonden aan een bepaalde manier voor het bereiden van je broodje hamburger.

Extra tips

Nu je een introductie hebt gemaakt met de black angus burger, is er nog een burger die je kunt gebruiken voor je broodje hamburger, de wagyu burger. Deze lekkere burger wordt vaak geserveerd met tomaat, augurk, ui, bacon en cheddar kaas. Het is een echte Australische burger en met megaveel smaak. Je kunt dus zeggen dat de burger niet veel meer nodig heeft dan zichzelf, aangezien het beschikt over een volle smaak. Maar een burger is geen echte burger zonder de rest van de ingrediënten. Je kunt ook van het broodje een eigen creatie maken. Je kunt deze van de voren wat knapperig laten worden door het in de pan te leggen en uiteindelijk besmeren met de saus naar keuze, of gewoon leeg laten. Want ook hier maakt het niet uit wat je doet, je kunt het helemaal maken naar je eigen smaak, zoals jij een broodje hamburger het lekkerst vindt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *