Het regelen van een barbecue

De zomerse temperaturen zijn echt wel aangebroken inmiddels. Het is vandaag maar liefst 27 graden en dat houdt in dat er zeker flink gebarbecued kan worden. Toch denk iedereen gemakkelijk met een barbecue overweg te kunnen, maar dat is zeker niet altijd het geval. Vooral niet met kamado barbecues. Wellicht dat deze tips je erbij kunnen helpen.

Want hoe werk een kamado bbq precies? Hoe reguleer je de temperaturen van een bbq? Dit zijn in ieder geval de twee eerste vragen die in je opkomen wanneer je net een nieuwe kamado bbq hebt aangeschaft of wilt aanschaffen. Het beste is eigenlijk om een instructiefilmpje te bekijken op een platform, maakt niet echt uit welke. Wellicht kan je ook zoeken naar een keramische bbq.

Kort gezegd komt het neer op de volgende stappen:

  1. De schuif die zich onderaan de kamado bevindt moet je volledig openschuiven
  2. Leg nu het houtskool binnen in de ‘firebox’. Het beste is om te beginnen met grotere stukken en daarbovenop de kleine stukken te leggen.
  3. Dan moeten er natuurlijk aanmaakblokjes tussen gelegd worden, als één blokje niet werkt voeg er dan gauw een tweede blokje aan toe.
  4. Als je dit eenmaal hebt aangestoken moet je het ongeveer 5 tot 10 minuten flink laten branden, want hoe langer het brandt hoe warmer het wordt.
  5. Dan moet je de deksel van de kamado sluiten en dan moet je de onderste en de bovenste schuif openhouden.
  6. Als je dan ongeveer 20 graden verwijderd bent van je ideale temperatuur, dan moet je gaan spelen met de temperatuur.

Ik hoop hiermee een voldoende samenvatting te hebben gegeven hoe je ongeveer een kamado barbecue reguleert. Er zijn naast deze tips, vast ook extra tips te vinden op het internet. Zo niet? Dan is er altijd voldoende informatie te vinden op deze website: https://www.barbecuexxl.nl/