Leuke uitjes die je op veilige afstand kunt doen

De zomer duurt nog eventjes en dat betekent dat er nog genoeg tijd is om leuke dingen te doen. Ondanks dat het dit jaar iets moeilijker geweest is om alles uit de zomer te halen wat erin zat, zijn er genoeg dingen die je nu nog kunt doen. Wil je nog graag de laatste vrije dagen meepakken waar je leuke dingen kan doen? Lees dan snel verder.

Het water op

Misschien schijnt de zon ondertussen niet héél hard meer, maar het is nog lekker genoeg buiten om een stukje te varen. Regel een bootje (zoek eventueel op boot huren Friesland) en ga het water op. Natuurlijk kun je ook vrienden meenemen. Zorg er dan alleen voor dat er genoeg ruimte is voor jullie om te zitten met anderhalve meter afstand tussen jullie. Je kan er ook voor kiezen om gezinsleden of huisgenoten mee te nemen, dan hoef je niet moeilijk te doen met afstand. Wil je een keer wat geks doen? Je kan ook een jacht huren en hier een paar dagen mee vertoeven.

Roadtrippen

Hou je van reizen, maar heb je dat deze zomer niet kunnen doen? Pak dan gewoon de auto en ga erop uit. Rij naar plekken in Nederland, België of Duitsland die je nog nooit gezien hebt en verken ze. Neem voor de zekerheid je mondkapje wel mee, want je weet nooit wanneer je ergens komt waar je verplicht een mondkapje op moet doen. Al deze dingen kun je gewoon veilig doen zonder de regels te overtreden. Door een park wandelen, een bezienswaardigheid bezoeken of zelfs de stad in kan namelijk allemaal gewoon. Als er plekken zijn die je altijd al hebt willen zien, is dit je kans.

Aan de wandel

Zijn er mensen die je al een tijd niet gezien hebt door de huidige situatie rondom het virus, en wil je ze wel graag weer zien? Het kan lastig zijn om iets te bedenken om te doen, want zeker met wat oudere mensen wil je echt niet te snel met ze in contact komen. Je kan ervoor kiezen om dan samen lekker een stuk te wandelen. Bijvoorbeeld door een mooi bos of een groot park. Op deze manier kun je makkelijk de afstand tot elkaar bewaren en toch gezellig samen iets doen. Eventueel kunnen jullie allebei wat te eten meenemen en ergens in het park op een kleedje zitten en een soort mini picknick houden. Gezellig, veilig en makkelijk.