Ontdek een goede fles port

Ben je op zoek naar een goede port of weet je nog niet precies wat bij jou past? Dan kun je hier wel wat hulp bij gebruiken. Er bestaan namelijk verschillende varianten en daarbij gaat het voornamelijk om jouw smaak wat de beste keuze gaat zijn. Tijdens jouw zoektocht zie je niet alleen een grote hoeveelheid smaken, maar ook meerdere verkooppunten. Een bedrijf dat deze wijn in het assortiment opgenomen heeft, is Flesjewijn.com. Maar welke keuzemogelijkheden zijn er allemaal en waar moet je voor gaan? Onderstaande informatie kan jou helpen bij het maken van een keuze. 

Verschillende stijlen binnen de port 

Port is een wijn dat na het eten, als borrel of bij een kaasplankje goed tot zijn recht gaan komen. De wijn zal daarbij altijd voor een goede smaakbeleving zorgen. Alleen moet je dan wel een goede keuze gaan maken. Je hebt namelijk rode en witte port beschikbaar. Daarbij zijn er ook veel verschillende druivensoorten waar gebruik van wordt gemaakt. Dit kan ook weer een geheel nieuwe stijl geven aan de fles. Het is daarom belangrijk dat je bij jezelf nagaat wat het beste bij je gaat passen en waar jij zoveel mogelijk van gaat genieten. 

Betaalbare varianten gaan bekijken 

Zo kun je bijvoorbeeld naar een Ruby port gaan kijken. Dit is een van de jonge ports en zijn na het bottelen direct klaar om te drinken. Het is daarbij een van de meest betaalbare varianten. Ook hier heb je verschillende opties in en kun je ook in meerdere prijsklassen gaan kijken. Als je een jonge port wilt, die vier tot zes jaar op de fust heeft gezeten, dan is de Late Bottled Vintage een optie. Ook deze valt onder de Ruby, maar zal dus net op een andere manier gemaakt worden. Hierdoor is er ook een sterkere smaak terug te vinden. 

Een kruidige variant kiezen

Voor de kruidige smaken kun je naar Tawny port kijken. Deze variant wordt langer op hout gerijpt en zal hierdoor een roodbruine kleur krijgen. De kruidige smaak komt door de gedroogde druiven die ervoor gebruikt worden. De hoogwaardige kwaliteit kun je op het etiket terugvinden. Zo vind je varianten van 10 tot en met 40 jaar oud terug. Hoe ouder de port is die jij uitkiest, hoe lichter de kleur gaat zijn. Een van de subcategorieën die je hier kunt vinden is de Colheita. Deze moet minimaal acht jaar op hout rijpen voordat jij hem in handen krijgt. 

Voor exclusieve wijn kiezen 

Als je voor een exclusieve variant wilt gaan en jouw budget vrijwel oneindig is, dan kun je voor een vintage port kiezen. Deze variant krijgt zijn naam alleen na het voldoen aan de strenge eisen. Daarbij zal de wijn ook nog verder rijpen na het bottelen. Zorg er bij het serveren wel voor dat de fles al geruime tijd rechtop staat. Er is namelijk aardig wat depot terug te vinden. Je hebt dan wel de beste wijn tot jouw beschikking en het wordt alleen maar genieten. 

Wijnen uit de hele wereld bestel je bij Flesjewijn.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *