Alcohol

Speciaalbier: welke soorten zijn het lekkerst?

Steeds vaker geven we de voorkeur aan speciaalbier. Gewoon bier van een bekend merk smaakt natuurlijk ook heerlijk, maar het is fijn om dit af en toe met een speciaalbier af te wisselen. Welke soorten speciaalbier zijn nu eigenlijk het lekkerst? In dit artikel bespreken we per smaakvoorkeur welk soort speciaalbier het lekkerst is.

speciaalbier

Zoet

Houd je van zoet bier? Dan moet je zeker eens dubbel bier proberen. Dit bier dankt zijn naam aan het feit dat het dubbel is vergist. Het bier wordt vergist met een bovengisting en met een gisting op de fles. Dubbel bier heeft een lekkere zoete smaak die ook wat zachter is.

Fris en fruitig

Zeker op warme zomerdag is fris en fruitig speciaalbier ideaal. Het lekkerste soort speciaalbier is witbier. DIt bier wordt niet alleen gemaakt van tarwemout; tijdens de bereiding wordt ook gerstemout toegevoegd. De fruitige en frisse smaak is afkomstig van de citrusvruchten die aan dit bier worden toegevoegd, zoals sinaasappel of citroen. De meeste brouwerijen voegen tevens kruiden aan witbier toe.

Bier

Bitter

Bier heeft van zichzelf eigenlijk al een bittere smaak, maar zijn bepaalde biersoorten die extra bitter zijn. Als je hiervan houdt, zul je zeker eens IPA bier moeten proberen. Dit biersoort bevat meer hop dan andere biersoorten, waardoor het een bittere smaak en een lekkere geur krijgt. Over het algemeen ligt het alcoholpercentage van dit bier ook wat hoger.

Soepel

Houd je van soepel? Dan is blond bier een echte aanrader. Het is afkomstig uit België en het dankt zijn naam aan de goudgele kleur. Dit bier heeft ook een mooie witte schuimkraag. Het percentage alcohol ligt vaak iets hoger dan het percentage van gewoon bier.