Takeaway beginnen? Denk aan de afzuiging!

Er zijn van die momenten, waarop de flexibiliteit van de homo sapiens extra naar voren komt. Toen de horeca voor enkele maanden gesloten werd, kon er niemand uit eten. Al snel zagen we dat bestaande restaurants bezorgdiensten begonnen, om hun menu alsnog bij de gasten in de maag te splitsen. Daarnaast rees het aantal nieuwe takeaway- en bezorgrestaurants de pan uit. We zijn nog lang niet uitgegeten met z’n allen. Heb je altijd al gedroomd van je eigen restaurant, dan zeggen we: doen, maar denk aan de afzuiging…

Horeca-afzuiging

“Afzuiging? Waar heb je ‘t over?”, zul je misschien denken. Nu je jouw schuur of garage gaat omgetoveren tot professionele afhaal- en bezorgkeuken, heb je namelijk ook met professionele eisen voor luchtafzuiging te maken. De dampen die van je zespits fornuis, steenoven-voor-zes-pizza’s en frituureiland afkomen, zul je niet kunnen vangen met een afzuigkap voor thuis. Voor jouw horecazaak heb je horeca-afzuiging nodig.

Afzuigkap

Zoek je op horeca-afzuiging, dan vind je afzuigkappen, geurfilterkasten, afzuigmotoren, luchtkanalen en allerlei bijbehorende producten. Hoe weet je nou wat jouw keuken precies nodig heeft? Door je te laten adviseren door een specialist in horeca-afzuiging, bijvoorbeeld. Wat je op z’n minst nodig hebt, is een afzuigkap boven het volledige kookgedeelte. Bereken zorgvuldig de benodigde afmetingen, inclusief 30 centimeter oversteek. De afzuigcapaciteit kun je bepalen aan de hand van deze afmetingen. Er zijn verschillende modellen horeca-afzuigkappen, waarvan het doosmodel het populairst is.

Luchtkanaal

De lucht die je afzuigkap opzuigt, moet natuurlijk ergens heen. Meestal wordt dit mogelijk gemaakt door een afvoerkanaal met spirobuizen. Ook hiervoor kun je de rekenmachine er weer bij pakken, want we adviseren om de luchtsnelheid in het kanaal onder de 7,5 m/s te houden. Wanneer je in een woonwijk zit met je horecakeuken, houd dan rekening met de buren. Dat kan bijvoorbeeld door een schoorsteentje op je luchtkanaal te plaatsen, waardoor de kookdampen en rook zich gemakkelijker door de lucht verspreiden.

Geef een reactie