Veilig moderne kunst kopen

Kunst kan natuurlijk door iedereen worden beoefend, maar niet iedereen kan naar een museum gaan en een werk aan een galerie muur hangen. Maar dan is er nog de hele kant van kunst die je niet echt ziet behalve wanneer je aan Veilig moderne kunst kopen doet. Zoals hoe kunst iemand een bepaald gevoel kan geven, troost kan bieden aan een vriend die een moeilijke tijd heeft gehad, of kan begrijpen, maar nooit precies weet wat de kunstenaar op dat moment dacht of doormaakte.

De gelaagdheid van kunst

Ik bedoel, als ik kunst moest uitkiezen die ik zeer sentimenteel vind, dan zijn het de schilderijen van Robert Rauschenberg die zou ik persoonlijk als afscheidscadeau collega veilig kopen. Zelfs iets als Jeff Koons, die zo’n slapstick gevoel voor humor heeft over zijn onderwerpen, is een sentimentalist. De reden waarom hij deze enorme kwarktaart-platen schildert, is omdat hij als kind graag naar de kwarktaart-platen van zijn grootmoeder keek. Ik bedoel, je kunt duizenden dollars uitgeven aan juwelen die helemaal niets betekenen, maar er zijn bepaalde dingen die je aan de muur kunt hangen die iets betekenen.

Kunst als bewijsdrang gebruiken?

En dan vind ik het grappig dat als een moderne kunstenaar iets probeert te bewijzen, hij een surrealistisch beeld heeft van wat kunst volgens hem moet zijn. De goede kunstenaars zijn altijd degenen die ons precies laten zien wat kunst is, in zijn meest ware vorm, kijk voor mooie voorbeelden eens op de bronzen beeldjes webshop. Het is alsof je sommige mensen meeneemt naar een zwart-witte film en zegt: “Nou, als je echt wilt weten wat kunst is, kijk dan maar naar deze zwart-wit film.” Ik bedoel, wat zeg dat?

De enige plek waar je kunst vindt die niet gemaakt wordt, is in musea en galeries, musea die hun tentoonstellingen op een bepaalde manier organiseren. Meestal hebben musea hun showrooms en showrooms die op musea lijken, en de showrooms zijn niet zo open, en de showrooms zijn niet zo kleurrijk, en het enige wat je daar zult zien is mensen die proberen hun beste werk tentoon te stellen en luxe relatiegeschenken online kopen, dat doe ik zelf ook. Met andere woorden, de showrooms hebben hun eigen regels, en de manier waarop je kunst interpreteert is door de manier waarop je het gedaan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *